Miere de Mana

Ferma de Miere colecteaza o mare varietate de miere aromata, fiecare cu gust unic si note florale. Mierea de padure este probabil una dintre cele mai complexe si aromate, dar totusi caracterizata printr-o serie de beneficii asupra sanatatii datorita antioxidantilor, mineralelor si vitaminelor. Acest tip de miere este de fapt facut din mana excretata de insecte sugatoare de plante, spre deosebire de alte tipuri de miere facute din nectar din flori. Aroma si gustul special al mierii de padure este dat de sursele care includ conifere, foioase, plante sau ierburi. In general apreciata de catre cunoscatorii de miere, mierea de padure are un gust puternic si este bogata in minerale.

Caracteristicile mierii de mana:

  • Culoare inchisa pana la foarte inchisa;
  • Aroma lemnoasa si calda, mai putin dulce decat celelate tipuri e miere;
  • Rezistenta la zaharisisre datorita fructozei ridicate si al nivelului scazut de glucoza;
  • Nivel crescut de minerale, aminoacizi oligozaharide;
  • Oligozaharidele sunt probiotice care imbunatatesc procesul digestiv.

Stiati ca… ? Mierea de padure este tradusa in limba Franceza ca “Le miel de foret” iar in Italiana “Miele di bosco”?