Miere de Rapita

Acest tip de miere este in mod deosebit unul special, posibil datorita faptului ca este neobisnuit pentru consumatorul mediu de miere. Mierea de rapita este obtinuta din planta de rapita, care este o planta oleaginoasa, de obicei in luna Mai. La prima vedere, mierea de rapita nu are farmecul si aroma altor tipuri de miere, precum mierea de salcam. Mirosul ei aduce vag a varza si se cristalizeaza foarte repede „multumita” continutului ridicat de apa (aproximativ 18% din compozitie). De fapt, uneori se cristalizeaza direct in fagure si nu mai poate fi extrasa. Cu toate acestea, gustul este… pur si simplu… delicios. Nu foarte dulce, nici amar, cu o textura fina si aciditate scazuta.

Caracteristicile mierii de rapita:

  • Nivele mai ridicate de glucoza decat de fructoza;
  • Recomandata pentru afectiuni are rinichilor;
  • Continut ridicat de omega 3, un elemnt indispensabil pentru buna dezvoltare a oaselor;
  • Inbunatateste inumitatea corpului, in mod deosebit cand este vorba despre ficat, pancreas si somn.

Stiati ca…? Mierea de rapita este comercializata in forma cristalizata si are o textura groasa, cremoasa ?

Etichete: ,