Pentru zilele friguroase de iarna ai nevoie de o mamaliga buna si cateva sarmale apetisante. Dar atunci cand vrei altceva, incearca o combinatie mai aparte de gusturi, inspirata din minunata bucatarie chinezeasca. Ca romani nu putem avea ambitia de a gati un porc Nanjing veritabil, dar putem crea propria versiune a acestei retete. De asemenea, poti sa folosesti pui in loc de porc, daca renunti la sosul de stridii.

Ingrediente:
muschi de porc (o felie groasa per persoana)
mix de legume: fasole, morcovi, ardei gras, praz, telina, ciuperci.
Optional: baby porumb si bambus
sos de soia
sos de stridii
otet balsamic
chilli
miere
susan

Feliile de muschi de porc se taie in fasii mici, cat poti lua o data in gura (bites). Intr-un bol se face o marinata din sos de soia, sos de stridii, otet balsamic si chilli. Daca este nevoie, se poate adauga apa, pentru a dilua amestecul. Se scalda muschiul de porc in marinata si se lasa la rece 20-30 de minute.

Intre timp se taie legumele fasii. Dupa cele 20 de minute, fasiile de porc se scot si se dau la tigaie, cu tot cu sosul de marinata. Intr-o tigaie separata se prajesc legumele. Dupa ce se inmoaie un pic se adauga miere peste ele. Cand porcul este aproape facut, se adauga peste legume si se lasa sa clocoteasca. Este momentul sa potrivesti amestecul de sare. Se lasa sa scada, apoi se ia de pe foc.
Se serveste ornat cu susan.