Din cauza folosirii gresite a antibioticelor, multe bacterii au dezvoltat rezistenta la acestea si boli care inainte se tratau cu usurinta cu antibiotice devin imune la acestea. Acest fenomen ii ingrijoreaza pe medici, care deja incep sa vada o revenire in forta a vremurilor pre-antibiotice, cand multe boli tratabile era fatale. Dar mierea de albine ne salveaza din nou! Iata cum!

Pliniu cel batran promova mierea ca antibiotic
In vremurile antice Pliniu ce Batran promova mierea de albine in lucrarea sa “Istoria naturala” drept remediul impotriva bolilor oftalmologice, a ulcerelor si a maladiilor infectioase ale sistemului digestiv. Asta se intampla in vremuri in care antibioticele erau un concept SF, dar Pliniu avea dreptate sa recomande mierea in bolile bacteriene, dupa cum au aratat cercetarile moderne.

Doua proprietati uimitoare ale mierii de albine
Dr. Rose Cooper a studiat mierea ca metoda e tratament al ranilor infectioase si a publicat doua efecte uimitoare ale aurului lichid.
Mierea de albine 100% naturala prelucrata in laboratorul medical poate sa opreasca infectia ranilor deschise. Aplicata local, mierea previne atasarea noilor bacterii si ofera tesutului timp sa se regenereze, corpul putand compate infectia prin forte proprii.
De asemenea, mierea poate face rezistenta la antibiotice reversibila!
Aplicata local mierea distruge invelisul de protectia creat de bacterii si le face mai sensibile la actiunea antibioticelor. Folosirea locala a mierii impreuna cu tratamentul medicamentos poate sa creasca eficacitatea antibioticelor si sa duca la vindecarea mai rapida a infectiilor cronice.
Dr Cooper inca studiaza efectele mierii si vor mai trece ani pana sa vedem medici care prescriu tratamente locale cu miere, dar cercetarile sunt pe drumul ce bun.

In propria gospodarie nu este inca o idee buna sa te bazezi pe miere pentru tratarea infectiilor, dar cu siguranta este bine sa o ai aproape cand cel mic cade de pe bicicleta si isi juleste genunchii. De asemenea, apeleaza cu incredere la borcanul cu miere 100% naturala atunci and ai probleme digestive ori ai racit – mierea intareste sistemul imunitar si te ajuta sa depasesti momentul critic.