Suntem cam departe de perele zemoase pe care le stim din copilarie, insa un drum la piata ori la market rezolva imediat problema. Iar fiindca mierea este mereu un sfetnic bun, iata o reteta simpla, care este pe placul adultilor, dar si al copiilor.
Datorita aspectului deosebit, poti face acest desert in momentele speciale sau poti sa te rasfeti atunci cand esti singura acasa.

Pere in aluat cu miere si scortisoara:

Ingrediente:

– 4-6 pere
– foi de patiserie
– 2 cani zahar
– 3 betisoare de scortisoara
– 6-8 cuisoare intregi
– 1 baton de vanilie
– 4 cani apa
– 1 cana miere de albine naturala
– 1 lamaie, taiata in jumatati

Curata perele, lasand coditele intacte. Intr-o tigaie mare, amesteca apa cu miere, zahar, lamaie, scortisoara si cuisoare, apoi adauga interiorul batonului de vanilie. Adu la punctul de fierbere, apoi redu flacara si adauga perele in tigaie. Ocazional, scalda-le in lichid. Gateste fructele timp de 18-20 de minute, pana cand devin moi, apoi scoate-le din lichid si lasa-le deoparte, sa se racoreasca.
Strecoara lichidul si lasa-l deoparte de asemenea.
Deruleaza foile de patiserie pe o suprafata pudrata cu faina si taie fasii de 1-2 cm latime. Infasoara fiecare para cu una sau mai multe foi, astfel incat fructul sa fie complet infofolit in aluat. Muta fiecare fruct pe o tava cu foaie de pergament, iar cand toate perele sunt invelite frumos, coace-le in cuptor 20 minute sau pana cand devin aurii.
Cat sunt perele in cuptor, intoarce-te la lichidul aromat si lasa-l pe foc, sa scada, pana cand are o consistenta de sirop gros. Aproximativ 10-15 minute ar trebui sa fie de ajuns. Scalda perele in siropul aromat si serveste-le pe pat de miere si sirop.

Pere in aluat cu miere si scortisoara