Amatorii de bauturi bune sunt cu siguranta familiarizati cu Jack Daniel’s, o firma de renume, care nu obisnuieste sa lanseze produse noi frecvent. Pana la urma nici nu are de ce: whiskey-ul Jack este printre cele mai apreciate si vandute bauturi alcoolice din lume.
Acum te intrebi ce legatura are Ferma de Miere cu Jack. Ei bine, Dl Daniel a hotarat sa imbine voluptatea alcoolului cu dulceata mierii si a lansat Jack Daniel’s Tennessee Honey.

Un gust unic datorat unui produs natural

Recent lansat, noul lichior imbina doua traditii vechi: fabricarea Jack Daniel’s Old No. 7 Tennessee Whiskey si a lichiorului de miere, ambele procese avand loc in distileriile Jack Daniel’s. Cu peste un milion de sticle deja vandute, noul produs este un succes, atragand doua tipuri diferite de clienti. Pe de-o parte sunt clientii fideli ai Jack Daniel’s, care sunt obisnuiti cu gustul rafinat al acestui whiskey, de pe alta parte sunt consumatorii de miere, care se bucura de un cocktail inovator.
Adaugarea mierii in whickey nu este o idee noua, dar mediul social actual face ca noul Jack Daniel’s imbogatit cu miere sa fie atat de dorit.
Intoarcerea la produsele organice, cat mai naturale, precum mierea obtinuta la Ferma de Miere, este un trend sanatos care se anunta a ramane mult timp printre cumparatori. De asemenea, bauturile simple pierd teren in favoarea cocktailurilor, care satisfac mai bine dorinta noilor generatii de a se bucura de o bautura complexa.

Notele de varf ale Jack Daniel’s Honey

Jack Daniel’s Tennessee Honey este mai mult decat un simplu whiskey in care a fost adaugata miere naturala. Pentru a obtine un gust cu adevarat deosebit, care sa poata face cinste albinutelor si firmei, noua bautura are note de scortisoara, pere si caramel. Mierea folosita este miere poliflora, care vine cu un buchet complex de arome florale. Toate se imbina intr-un gust deosebit in ceea ce se poate numi cel mai aromat whiskey marca Jack Daniel’s.

Propria varianta de lichior de miere

Initiativa Jack Daniel’s ne-a amintit de o veche reteta uitata in sertare la Ferma de Miere: lichiorul de miere cu nuci. Este o reteta simpla, pe care o poti face si tu acasa, numai buna pentru a te incalzi in zilele friguroase de iarna.
Ai nevoie de 500-800 ml de alcool de 80 de grade, 500 gr de miere naturala pe care o poti lua de la Ferma de Miere, cuisoare, scortisoara, 10-15 nuci verzi si coaja de la jumatate de lamaie.
Nucile se taie in patru si se pun intr-un recipient cu aproximativ 5 gr de cuisoare si 8 gr de scortisoara. Peste ele se toarna alcoolul si se adauga coaja de lamaie. Amestecul se lasa la macerat 14 zile. In ultima zi se strecoara amestecul si se amesteca cu infuzia de miere. Aceasta se obtine dizolvand miere in apa incalzita la aproximativ 40 de grade. Lichidul obtinut se mai lasa sa stea la rece doua zile inainte de consum.